Wednesday, December 9, 2009

Aidiladha di Kelantan

Posted by Nur Insyirah at 4:56 PM
Sedang bermain dengan cat yang sudah kering.

Bersantai bersama abah di ruang tamu Tok Suna yang baru siap.

Tergaru-garu kerana nyamuk gigit.

Cantiknya rekaan Tok Ayah. Boleh bersantai pada waktu petang.

Sayalah yang sedang bersantai itu.

Ini cerita lama. Ibu tidak sempat kemas kini blog saya....

Saya bertolak balik ke Kelantan pada 24 hingga 29 Nov. Seperti biasa, saya tidak boleh rapat dengan sesiapa yang saya tidak kenali dan baru hendak kenal. Walaupun pernah lihat wajah-wajah yang merindukan saya... tetapi saya tetap malu hendak menghampiri mereka.

Tetapi, bukannya lama pun. Keesokannya saya sudah boleh berbaik-baik dengan ibu dan bapa saudara saya. Bapa saudara saya yang bongsu berumur 4 tahun. Muda lagi sudah ada anak buah. Tok ayah bukan main seronok dapat berjumpa dengan saya. Mana tidaknya, hari-hari asyik bertanyakan tentang saya sahaja. Mak Tok pun begitu juga. Mak Tok maintain sahaja bodynya. Macam anak dara.

Seronok dapat balik kampung... ada ramai kawan. Walaupun ibu dan bapa saudara saya tetapi mereka macam kawan saya sahaja. Terima kasih Tok Ayah & Mak Tok kerana melayan kerenah saya. Terima kasih juga buat Cik Atikah, Paklang Hanif, Cik Aisyah, Cik Shikin Puteh, Cik Wawa, Cik Una, Cik Uni, Pakcik Ahmad, Pakcik Iddiq dan Paksu Azfar kerana sanggup mendukung saya ke hulu dan ke hilir dan menjaga saya semasa ibu dan abah keluar ke Pasir Mas.
Mood tidak baik di pagi raya.

Bersama-sama ibu dan bapa saudara.

0 comments on "Aidiladha di Kelantan"

 

Ini Satu Cerita... Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal